Митко Саватинов благодари от САЩ на кмета Москов за приза "Спортист на 2014 г."

Димитър Саватинов, снимка: личен архив

„Искам да изкажа искрени благодарности на Община Гоце Делчев и кмета Владимир Москов за връчената ми награда "Спортист на годината 2014" в Гоце Делчев. Те бяха първите, които ми помогнаха и продължават да помагат, за да достигам своите цели. Благодаря ви от сърце!".

Няколко топли редове, дошли отвъд океана, които казват всичко - както благодарност и уважение, така и топли благопожелания и признателност към управата на общината, приятелите и жителите на Гоце Делчев.

Така "Най-силният мъж на Америка" благодари за оказаната му чест именно той да е първият избран за "Спортист на годината" 2014 в Гоце Делчев. 

За Димитър Саватинов 2014 година ще остане една от най-успешните му, защото след многогодишния къртовски труд той успя да сбъдне мечтата си да завоюва титлата "Най силният мъж на Америка".

Безспорно с престижното отличие Саватинов прослави в целия свят не само България, но и Гоце Делчев, в който е израснал и е направил първите си стъпки към най-високите си спортни цели, а именно да спечели титлата "Най-силният мъж на света".

Той не крие, че признанието от съгражданите му от Гоце Делчев и присъдената му награда са го развълнували много и се надява възможно най-скоро да отпразнува това отличие с всички неврокопчани.

"Като си дойде в Гоце Делчев Митко, ще му направим достойно посрещане. Всички се гордеем много с него и с неговите успехи", заяви кметът Владимир Москов на церемонията по връчване на отличието на Саватинов, което прие сестра му Мария.

Димитър Саватинов е роден през 1980 г. в руския град Мичуринск, където баща му е работел в продължение на няколко години. Когато станал на две години, семейството му се върнало в Гоце Делчев, родния град на бащата.

На 14-годишна възраст Димитър започва да се занимава с борба, което продължава цели 20 години. През 2002 г. Саватинов постъпва на работа като акробат в българска циркова трупа.

През 2006 г. заминава за САЩ, където също се включва като цирков акробат в тамошна трупа. През 2012-а той започва да тренира силов трибой, като през следващите години печели множество престижни класации в тази дисциплина.

Грандиозният успех на Димитър Саватинов бе през ноември тази година, когато неврокпчанинът бе обявен за „Най-силния мъж на Америка“.

 

Кметът Москов връчи приза "Спортист на годината" на сестрата на Димитър Саватинов - Мария
Димитър Саватинов, снимка: личен архив

КОМЕНТАРИ

читанел13:18 - 25.12.2014
Браво Ифомрежа , поздравление който иска да коментира и плюе да го прави във фейсбуск с името си а не анонимно .
читател13:15 - 25.12.2014
За дане плюете и разваляте хубавите празници .
хихо06:37 - 24.12.2014
Eй "Инфооо", защо сте отрязали възможността за коментарии на статията за отстреляният глиган от Арбен Мименов, или си е платил за това?
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK