Борисов нямал достъп до фейсбук профила си

Снимка: Дневник

Премиерът Бойко Борисов няма достъп и не пише в своята лична страница в социалната мрежа Фейсбук. Това стана известно на второто заседание по делото, заведено от депутата от БСП Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов.

"В изключителни случаи и една колежка, която работи в Министерския съвет, споделя в профила на премиера във Фейсбук", заяви Никола Николов, цитиран от dariknews.bg. Той е пиар на министър-председателя и на ГЕРБ и беше един от свидетелите на защитата на Борисов.

Елена Йончева обяви още по време на предизборната кампания, че ще даде на съд премиера Борисов веднага след като той каза на партийно мероприятие в Бургас, че държавата е плащала милиони левове за репортажите на журналистката зад граница. Тя отрече това твърдение и призова Борисов, ако стане известно в съда, че е излъгал, да напусне политиката.

Искът на Йончева е по чл. 45 и 49 от ЗЗД и е заведен едновременно и срещу ГЕРБ, защото това е партията, възложила на Борисов да оповестява нейните позиции. Искът е за 20 хиляди лева.

Адвокатите на Йончева твърдят, че във Фейсбук страницата на Борисов се е появило негово изказване за Йончева. Затова те поискали да бъде разпитан отговорникът за страницата на премиера Николов. Той обяснил, че Борисов ежедневно получава брифинги за какво се публикува и какви съобщения получава, но всъщност само Николов качва материали на нея.

По делото са разпитани още четирима свидетели по делото - Иван Гарелов, Къдринка Къдринова, д-р Емил Райнов и Виза Недялкова. По техни показания депутатка е професионалист в работата си като журналист, не е получавала крупни суми за своите филми, и че е изпитала "омерзение и отчаяние" и се е "затворила в себе си" заради изказването на премиера.

Защитата на Борисов оиска на следващото заседание да бъдат призовани двама свидетели от разузнаването и заседанието да се води на закрити врати. Причината - опасност от изтичане на секретна информация. Съдът обаче отказа искането за нови свидетели. Назначена е и техническа експертиза на диск със запис от изказването на Борисов.

 

КОМЕНТАРИ

комунист-гербаджия07:04 - 06.12.2017
не само йончева е стресирана от борисов и сие, какво да кажем ние малките хорица от провинцията, първият човек на това явление борисов във сатовча е агент ЛЕНКО румен арнаудов-да се ,,ОПРАВИ''(ф.ЗЛ.) общински координатор на герб а пък е комунист завършил не успешно 8-ми клас-бивш косачкаджия от апк-ткзс сатовча (КАПАЦИТЕТ НА БОРИСОВ ) нанесъл е щети през изминалите 20г. на природата за над два милиарда лв.превърнал е половината с. плетена във свлачищен район от незаконните огромни ями над селото където добива част от незаконния добив на гнайси, ще нанася щети на човечеството още 35г. защото неговият приятел боко му подписа лично фалшива концесия №629.г-жо ЙОНЧЕВА-ти ще спечелиш , на нас доло няма кой да ни помогне, реагираш ли те погват ДАНС, ДОТИ, ГДБОП, МВР, СЪД ПРОКУРАТУРА и ти стъжняват живота, крадат ти колата, уволняват те от работа по нареждане на първия секретар на борисов-агент лйони-барбалйони. задействайте г-жо във,, МИЕТ''концесия №629/20.07.12г.и разобличете-комунистическо-седесарските-депесарско-гербаджийски мутри на всички времена,кой ще е седесар-ленко, кой депесар-ленко(Я МУСЛИМАН),кой ще е гербаджия пак цървената брада ЛЕНКО-ай сиктир....докога. по този начин приключихте държавата, такава вече няма.
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK