Миро Митев и близнаците Цоневи потеглиха за Русе

снимка: infomreja.bg, архив

Старши- треньорът на юношеския национален отбор до 17 години Александър Димитров обяви група от 20 човека за предстоящите два приятелски мача срещу Румъния на 7-ми и 9-ти март. Двубоите ще се играят в Букурещ, а в редиците на лъвовете има един абсолютен дебютант. Това е Антонио Вутов. Съотборникът му в Левски Борислав Цонев се завръща в тима, след като не бе на разположение за последните няколко лагера. Така групата на юноши от школата на Пирин набъбна на четири. Освен Борислав и Радослав Цоневи, в състава са Любомир Илиев и Мики Орачев.

На трети март селекцията на Димитров отпътува за Русе, където ще протече първият етап от предстоящия лагер. Два дни по-късно националите пътуват за Букурещ.

„Искам да благодаря на всички клубове и всички треньори за съдействието. Те разбират колко важни са за всички нас тези контроли с Румъния, както и елитния кръг на квалификациите за европейско първенство", сподели Александър Димитров.

Помощник на Димитров е Мирослав Митев, който се грижи за формата на вратарите. Тази формация вече изигра 5 контроли в рамките на два месеца. Първо победи и направи равен с юношите на Малта до 19 години, а после в Благоевград направи същото и с връстниците си от Испания. Последната проверка бе с Албания, която българчетата загубиха с 0:2, като гост.

За тази формация предстои евроквалификация от 21 до 25 март в Германия. България ще се изправи срещу Португалия, Турция и домакина Германия в спор за първото място в групата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK