Минути след историческата победа на Пирин ГД в А група Яков Папарков подаде оставка

снимка: Пирин Гоце Делчев, архив

Дебютантът в А група Пирин Гоце Делчев записа първата си историческа победа като домакин, след като се наложи с 2:1 над Миньор Перник.

Първото попадение във вратата на гостите отбеляза Румен Лапантов в 28-та минута след отсъдена дузпа заради нарушение на Иван Михов от Миньор, който получи жълт картон. Това бе и единственият гол през първото полувреме, през което гоцеделчевският тим стоеше по-добре на терена.

По-драматично протече втората част от двубоя. В 53-та минута Иван Михов направи второ нарушение, за което съдията Николай Йорданов му показа червен картон. 

Десетина минути по-късно втори червен картон бе вдигнат на Николай Харузов от Миньор. Така гостите останаха в играта с двама по-малко.

Въпреки това гостите успяха да изравнят резултата в 86-та минута с гол на Борислав Стойчев. 

В даденото от съдията продължение Пирин завоюва първата си победа с точно попадение на Любомир Гуцев след корнер.

Минути след историческата победа за пиринци изненадващо старши треньорът Яков Папарков обяви на пресконференция, че подава оставка. Папарков обясни, че причините са лични и отказа повече коментар за решението си да напусне отбора. На въпрос на ИНФОМРЕЖА дали се чувства обиден, Папарков бе лаконичен "Не, аз живея в хармония със себе си".

Мачът се игра пред близо 4 000 зрители. Феновете подгря със свои изпълнения Николина Чакърдъкова. Дебютът на Пирин ГД в А група на собствен терен не пропусна и кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

За хулигански прояви в ареста на РУП - Гоце Делчев е задържан перничанин от 100-членната агитка на Миньор. Други двама запалянковци на пернишкия тим бяха изгонени още по време на първото полувреме на мача заради употреба на алкохол. 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимка: Пирин Гоце Делчев, архив
снимка: Пирин Гоце Делчев, архив
снимка: Пирин Гоце Делчев, архив
снимка: Пирин Гоце Делчев, архив

КОМЕНТАРИ

Гоце11:16 - 15.08.2012
Сега трябва пълна подкрепа за ПИРИН!ПИРИН..."НИКОДА НЕ ТРЯБВА ДА ОСТАВА САМ..."/цитат от химна на Ливерпул!/ТАКА,ЧЕ ВСИЧКИ ОБЕДИНЕНИ И ВСИЧКИ ЗАД ОТБОРА!
Димитър19:31 - 14.08.2012
Моля, ако някой знае какви са проблемите, нека пише. Оттук оттам чета по нещо откъслечно, не ми е ясно какво става в клуба? Намеци за черно тото, кои са тези, които изгониха Боби Шиндов и т.н.
НЕД14:27 - 14.08.2012
Още от първия ли мач почнахте с обвинения за черни тотаджии? Е как бе съграждани ще го бъде ПИРИН? Подрепяйте го. Не пишете глупости!!!
ПИРИН09:53 - 14.08.2012
Добре че започнахме с победа! Браво ПИРИН, истински и неповторим!

FACEBOOK