Заради язовир "Мали Върбовник 2" на Община Бобов дол е наложена глоба от 1000 лева

Снимка: Infomreja.bg

Заради неизпълнени предписания за обезопасяване на язовир "Мали Върбовник 2", на Община Бобов дол е наложена глоба от 1000 лева от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. 

Наказателното постановление е потвърдено от Районен съд - Дупница. 

По време на направената проверка на 6. декември миналата година е установено, че основният изпускател е запушен, а спирателният кран е демонтиран.

Общината, като собственик на язовира, не е изпълнила задължително предписание, разпоредено с констативен протокол на Главна дирекция "Надзор на язовирните стени и съоръжения".

Община Бобов дол отпусна през месец март на настоящата година средства за ремонт на основните изпускатели на язовирите "Мали Върбовник 2" и "Паничарево", поради недоброто им състояние.

По думите на кмета на Бобов дол Елза Величкова Общината не разполага с достатъчно средства да ремонтира язовира - водолази поискали 15 хил. лева само за да слязат до дъното и да проверят състоянието на крановете. 

Язовир "Мали Върбовник 2", който се използва и за риболов е с площ около 20 декара.

Най-вероятно няколкото язовира край Бобов дол ще бъдат предадени на създаденото наскоро държавно предприятие "Управление и стопанисване на язовири".

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK