Абитуриенти от гимназия "Христо Ботев" с финансово подпомагане от Община Дупница

Снимка: Община Дупница
Ученици от Гимназия "Христо Ботев" получиха финансови помощи от Община Дупница за своето завършване и предстоящ абитуриентски бал.
 
По молба на директора на средното училище Геновева Ризова и главния учител Гергана Миленкова до кмета инж. Методи Чимев, седем ученици без родител/и или от социално слаби семейства получиха днес средства за посрещане на празника си. Всяка година, Община Дупница подпомага със средства от бюджета абитуриенти със затруднения.
 
Учениците, гостуваха днес в кабинета на инж. Чимев, заедно с Ризова и Миленкова. "Парите не са много, но се надявам, че все пак ще ви помогнат, за да запомните този така чакан момент, който остава в спомените ви. Дерзайте в живота, борете се.
 
Всички сте отличници и знам, че ще влезете в университетските специалности, които искате. Съветът ми е един. Не бъдете там, само за да вземете диплома, а учете и научете.
 
Защото работа за кадърни млади хора има, а без знания и само с една диплома реализацията е немислима. Искайте, за да получите, а не чакайте на готово. Така, както г-жа Ризова и г-жа Миленкова го правят всяка година за своите ученици с искане за финансова помощ", обърна се към младежите инж. Чимев.
 
Учениците изказаха своите благодарности към кмета и обещаха, че ще следват съвета. "Дали ще се върнете в Дупница да работите или ще изберете чужбина, това е Ваше право и всеки трябва да го уважава.
 
Но никога не забравяйте родния си град, родното училище и своите преподаватели. Попътен вятър и успех в живота", изпрати своите гости инж. Чимев.
 
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK