Минка Капитанова: Не съм искала подкрепа от РБ. Найден Зеленогорски не е човекът, който да оценява работата ми

Минка Капитанова, снимка: Infomreja.bg

„Останах неприятно изненадана от изявлението в медиите на народния представител и председател на предизборния щаб на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, чрез което той реши да си прави предизборна кампания в община Гърмен на мой гръб и за сметка на общинската администрация“. Това заяви пред ИНФОМРЕЖА кметът на Гърмен Минка Капитанова. 

Тя бе категорична, че Зеленогорски няма право да обсъжда работата й като кмет на общината. „Първо – защото не ме познава, и второ – защото партията на Меглена Кунева, чийто представител е той, няма регистрация в нашата община“, подчерта Капитанова.

Кметицата призна, че никога и по никакъв повод не се е срещала с Найден Зеленогорски. „Не познавам и работата му, която не бих си позволила да коментирам. А и той не е човекът, който може да дава оценки за работата на хора, които не са от неговата партия и не е работил с тях. Обективната оценка за моята работа, нека г-н Зеленогорски да е наясно, има кой да я даде, но това със сигурност не е той“, каза още кметът на община Гърмен.

Тя определи непремереното и необмислено според нея изявление на Зеленогорски като опит за трупане на политически дивиденти за структурата на Реформаторския блок в община Гърмен. „Лично аз съм против и не приемам за нормални подобни прийоми, а още по-малко приемам за нормални подобни изказвания, които да са за сметка на мен и общинската администрация в Гърмен“, допълни Капитанова.

По-рано днес председателят на националния предизборен щаб на Реформаторския блок Найден Зеленогорски хвърли медийната бомба, че вариант за подкрепата на Минка Капитанова не е  обсъждан, но той лично не би я подкрепил във вота наесен. „През последните месеци станахме свидетели на хаос и липса на всякаква концепция от страна на кметското управление там за намиране на решение с незаконните постройки в ромския квартал", аргументира позицията си Зеленогорски на пресконференция в Благоевград.

Пред медиите той коментира и кандидатурите на реформаторите за изборите в община Сатовча. "Водим преговори с един много интересен и успял млад човек, който може да всее смут в цялата община".

Реакциите от Сатовча също не закъсняха. Местни политици от различни партии издадоха, че банкерската кандидатура, с която преговаряли реформаторите, била тази на финансиста от Кочан, близък до ДПС - Стефан Хаджиев. Другата кандидатура била пък на банкер от Вълкосел, който живее в София.

„И двете кандидатури в никакъв случай не могат да всеят смут в твърдият електорат на  основните политически сили в Сатовчанско“, подскочиха политиците в родопската община. Според тях Найден Зеленогорски, който не познавал региона, се опитвал да сплаши и политическите партии, и избирателите в общината. 

 

КОМЕНТАРИ

turk19:07 - 28.08.2015
izberete si pak predatelya MANOL i toy ste vi go nahaka OTNOVO da vi e 4estito pomaci
да12:25 - 28.08.2015
ДА! БАШЕВ ДОКАЗА, ЧЕ В ТОЗИ ЖИВОТ НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА И НАПРАВИ ОТ ЕДНА КРАВА КМЕТ НА ОБЩИНА! НО ТАЗИ ГОСПОЖА СИГУРНО СИ ПОВЯРВА, ЧЕ СЪС СОБСТВЕНИ УСИЛИЯ Е СТАНАЛА КМЕТ! ДАНО НА ТЕЗИ ИЗБОРИ КАТО СЕ СБЛЪСКА С ГОРЧИВАТА ИСТИНА ДА СЕ ОСЪЗНАЕ!!!!
до дъртата капула12:15 - 28.08.2015
Абе Скункс миризлив, вземи се приземи вече! Каква работа свърши ти в общината?!? Ти просто имаше късмет, че г-н Башев те направи кмет! Проста си проста, няма до къде. И си въобразяваш, че някой те харесва - не, просто така се преструваха хората които имаха полза от теб, но това беше ти приключи и бъди сигурна, че НЕКОЙ НЕ ТЕ ХАРЕСВА И НИКОЙ НЕ ТЕ ИСКА!!!! Приземи се тъпанарко вмирисана! ВСИЧКИ ТИ СЕ ПОДИГРАВАТ МЪРШО!!!!!!
venci amzov11:08 - 28.08.2015
minka ne moje sv..ki da pravi ta rabota se svarshi v obshtinata.tya se dokazala v italiya na toaletnite.mejdu obstina garmen i toaletna mislya 4e ima razlika .tya se e dakazala s fekalite v italiya ,sled 25 okt pak ste se dokaji s fekalite na obstina garmen ako ya nazna4at narabota

FACEBOOK