Разложанинът К. Стоилов отива на съд като некоректен работодател

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районна прокуратура – Разлог, предаде на съд К. Стоилов, едноличен собственик и управител на „Ф.М.“ ЕООД.

Той е извършил престъпление против дейността на държавни органи, изпълняващи публични функции.

Управляваното от обвиняемия Стоилов търговско дружество се занимавало с произвеждане на метални конструкции и металообработване, като имало наети работници със сключени трудови договори.

В периода юли 2011 г. до януари 2013 г., по силата на трудово правоотношение, във фирмата на длъжност „шлосер“ работил Б.П.

Поради нередовно изплащане и забава от страна на работодателя на трудовото възнаграждение служителят предприел действия по прекратяване на договора.

При напускането на Б.П. обвиняемият Стоилов не заплатил дължимите на него суми за минал период и ощетеният служител завел гражданско дело.

С окончателно съдебно решение, постановено в полза на работника, дружеството е било осъдено да изплати сума в общ размер на 8 365.09 лв., в това число трудови възнаграждения, обезщетения, разноски по делото, ведно със законната лихва.

В едногодишен срок от влизане в сила на съдебното решение „Ф.М.“ ЕООД не извършило плащане.

След като обвиняемият Стоилов не изплатил доброволно присъдените суми, било образувано изпълнително производство, като той отново не изплатил дължимото.

В хода на досъдебното производство било установено, че едноличното дружество и неговият собственик разполагали с парични средства и имущество, за да изпълнят задължението.

Заключенията по назначената счетоводно-икономическа експертиза сочат, че въпреки затрудненията в дейността си във връзка с погасяване на задължения и разходи, „Ф.М.“ ЕООД не е изпаднало в неплатежоспособност и/или свръхзадлъжнялост.

След внесен от Прокуратурата в Разлог обвинителен акт срещу К. Стоилов съдът е насрочил делото за разглеждане след месец.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK