„Сърце от светлина” за Николай Кимчев

Снимка: Община Симитли

„Сърце от светлина” за Кольо Кимчев. Това е документален филм за Николай Кимчев.

Премиерно филмът ще бъде представен в четвъртък, 11. октомври от 18:00 часа в големия салон на Драматичния театър "Никола Вапцаров".

Автори на „СЪРЦЕ ОТ СВЕТЛИНА”, приятели на Кольо Кимчев от екипа на Телевизионен център Благоевград - сценарист Юлия Караджова, оператор –Димитър Балджиев, режисьор –Маргарита Полежанова.

В лентата ще си спомним за човека, за артиста с много таланти –искрен, земен, влюбен в хората, в живота, в театъра, в киното, в песента… Кольо Кимчев.

Филмът включва и запазени мисли на Николай Кимчев от Фонда на Регионален телевизионен център – Благоевгад, и откъси от театрални постановки с негово участие, останали  в златния фонд на Драматичния театър. Ще видим и мнения на хора, близки до него.

Един от тях - Борислав Владиков споделя: „Той беше дълбока вода, много дълбока вода. Беше  земен човек и едновременно с това душата му беше небесна. Плуваше между земята и небето  и в това огромно пространство Кимчев всъщност доказа, че измеренията за него, баналните, шаблонните измерения  са неподходящи. Мярката трябва да бъде друга, каква точно, и аз не знам...".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK