Министър Валентин Радев: Решени сме на всички мерки, за да спрем смъртността по пътищата

Снимки: МВР

Бързи мерки за спиране на покачването на смъртните случаи по пътищата бяха набелязани на извънредно заседание на Министерски съвет днес.

Водихме много сериозен дебат. Някой от мерките, които обсъдихме са обединение на контролните органи, след което и промяна в законодателството. Дадохме си много кратки срокове и с помощта на колегите от другите министерства, ще успеем да овладеем този процес, каза на брифинг вътрешният министър Валентин Радев.

Той заяви, че някои от мерките не могат да бъдат реализирани бързо, но правителството е решено на всичко, за да спре покачването на смъртността по пътищата.

На извънредното заседание на Министерски съвет, свикано от премиера Бойко Борисов, присъстваха и зам.-министрите на МВР Красимир Ципов и Стефан Балабанов, главният секретар на МВР главен комисар Младен  Маринов, директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, заместникът му старши комисар Тодор Гребенаров и началникът на отдел „Пътна полиция” в ГДНП комисар Бойко Рановски.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK