Министър Терзиева ще инспектира строежа на Лот 2 от магистрала "Струма"

снимки: infomreja.bg, архив

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков ще инспектират строителството на Лот 2 Дупница - Благоевград на АМ „Струма“.

Инспекцията на обекта ще бъде в понеделник, 23 юни, от 12.15 часа.

От 16.00 часа същия ден в Банско министър Десислава Терзиева ще открие работна среща на тема „Партньорство за по-светло европейско бъдеще“, на която ще бъде представен стратегическия бизнес план на Агенция „Пътна инфраструктура“, разработен съвместно от експерти на АПИ и Световната банка.

Преди седмица бе осветен тунел "Т2" от магистралата край Кочериново, който е част от Лот 2.

Съоръжението е проектирано с две отделни тръби за всяка посока на движение. Дължината на дясната тръба е 355 метра, а на лявата - 341 метра.

Отсечката от Дупница до Благоевград е с дължина 37.5 км, а срокът за изпълнение на техническия проект и строителството е 22 месеца.

Предвидено е изграждането на 4 пътни възела – „Дупница-юг“, „Бобошево“, „Кочериново“ и „Благоевград“.
 

снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Пътен възел Благоевград09:30 - 23.06.2014
Надявам се да обърнете особено внимание на релефа на терена върху който е планирано изграждането на Пътен възел Благоевград, който по думи на специалистите от АПИ ще подсигури достъп до индустриалната зона на гр.Благоевград, а в действителност отнема и прекъсва съществуващ от половин век достъп до определени действащи производствени предприятия. Също така редица обработваеми земеделски земи в близост до планирания Пътен възел Благоевград, също остават без достъп!!! Надяваме се на Вашите професионални действия, с които ще се гарантират и спазят законовите права на всеки български гражданин и данъкоплатец, регламентирани с националното и европейско право.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK