Държавното обвинение с преписки срещу лица, нарушили карантината в Дупница и Бобов дол

Снимка: Infomreja.bg

Проверяват сигнал за струпване на хора около хотел в Сапарева баня

В Районна прокуратура – Дупница, са постъпили материали за извършена проверка от Районно управление на МВР - Дупница, по повод постъпил сигнал от Регионална здравна инспекция относно лицето Р.Н.

На 12.03.2020 г. мъжът се завърнал в страната от Италия, като минал през ГКПП Кулата. Въпреки че бил длъжен да спазва карантина, на 17.03.2020 г. той не бил открит на домашния си адрес. Впоследствие е било установено, че същият се намира при приятел в съседен блок в ж.к. „Бистрица“. Р.Н. е бил предупреден да спазва заповедта на министъра на здравеопазването и ненарушаване на разпоредбата на чл. 355 от Наказателния кодекс.

По друга преписка е била разпоредена проверка на Районно управление на МВР гр. Бобов дол, и на Регионална здравна инспекция – Кюстендил, спрямо лицето В.З. Той също се завърнал от Италия и не бил открит на посочения от него адрес в страната. В хода на разследването по случая е било установено, че два дни след като пристигнал в страната, на 13.03.2020 г., той отново заминал за чужбина.

Прокуратурата в Дупница проверява сигнал за струпване на хора, станало на 16.03.2020 г. около и в хотел „Виа Лакус“ в гр. Сапарева баня. По този начин била нарушена Заповед на министъра на здравеопазването от 17.03.2020 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK