Министър Танева уволни директора на ДГС-Гърмен Денислав Шенгов

Инж. Денислав Шенгов, снимка: infomreja.bg, архив

Със заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева от днес е отстранен от длъжност директорът на ДГС - Гърмен Денислав Шенгов.

Пред ИНФОМРЕЖА Шенгов потвърди за освобождаването си от ръководния пост, но не пожела да коментира причините. 

За мястото му в горското стопанство се спрягат няколко имена, сред които е и това на бившия директор на ДГС-Добринище Иван Металов - изявен седесар в миналото, който в момента живее в София.

Според служители на ДГС-Гърмен уволнението на Шенгов е дело на съществуващата от години на територията на Гоцеделчевски регион дървена мафия, както и на политически схеми.

По рано днес министър Танева, по време на 62-та Генерална асамблея на Международния съвет по лова и опазването на дивеча в град Правец, обяви, че директорите на две горски стопанства ще бъдат уволнени заради нарушения.

Танева съобщи, че при проверка по сигнал в Държавно горско стопанство "Алабак" е установено, че заедно с издадените позволителни е добита и друга дървесина, за която констативните протоколи са издадени без основание.

За другото Държавно горско стопанство "Гърмен" министърката лаконично обяви като моив за уволнението на директора Шенгов съществуващите там незаконни практики.

 

КОМЕНТАРИ

Топи15:57 - 26.04.2015
Ахх Маноле и на теб ли ти изядоха главата на всички Манолета им идва края, тоя търбух Шенгуф от не яде на нужнико отва ке се посере
pletena13:54 - 26.04.2015
aide kama svar6i i ti pedal skapan
дебрен18:35 - 25.04.2015
Аз мисля, че сега е момента да сложат Исмаил Моллов от Абланица. Той става за всичко.
12317:24 - 25.04.2015
ami sega krasi hadjiev na koi 6a pravi svirki

FACEBOOK