Семинар за учители от няколко благоевградски общини се проведе в Разлог

Снимки: Личен архив

На 23. и 24. март в местността Бетоловото край Разлог се проведе двудневен обучителен семинар на синдикалния актив на СБУ на общините Петрич, Банско и Разлог.

Броят на синдикалните членове в тези общини е над 85% от заетите в сферата на образованието.

Бяха обсъдени и дискутирани въпроси от организационен, трудово-правен, социално-икономически и професионален характер с практическа насоченост.

Лектори бяха Красимир Попов – заместник председател на СБУ, Иван Кънчев – главен експерт в Централата на СБУ, и Павлина Петрова – експерт юрист на СБУ. Присъстваха още Димитър Джупанов – общински координатор н КНСБ, и Бонка Ичкова – областен координатор на СБУ.

Обучението беше полезно и необходимо както за новоизбрани председатели на синдикални организации в учебните заведения, така и за тези с достатъчен опит.

Председателите на трите общински координационни съвети Стефка Христова, Цонко Манчев и Росица Тумбева осигуриха подходяща и приятна атмосфера за семинара, в който се включиха повече от 40 учители от трите общини.

Постигнатите синдикални успехи се дължат на добрата съвместна работа и координация на синдикати, местни власти и работодатели.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK