Министър Танева и кметът на Разлог дадоха старт на проект за 5,8 млн. лв.

снимки: МЗХ и Община Разлог

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев и министърът на земеделието и храните Десислава Танева направиха първа копка за старта на проект за подобряване на пътната и водопроводна инфраструктура в община Разлог.

Стойността на ремонтните дейности е 5 859 175 лева и се финансира по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Министър Танева подчерта, че кметът на общината и неговият екип са изключително активни и успешни в работата си по проекти с европейско финансиране и към момента изпълняват 3 проекта на обща стойност 16 млн. лева по Програмата за развитие на селските райони.

На церемонията градоначалникът Герчев посочи конкретните ползи за населението в община Разлог от реализирането на проекта.

Обект на инвестиция по проект „Подобряване на пътната и водопроводна инфраструктура в община Разлог” е реконструкция и рехабилитация на съществуващи общински пътища с обща дължина приблизително 8 км.

С изпълнението му ще се създадат условия за велосипедно движение, засилване на взаимодействието между съседните населени места и повишаване на мобилността на населението.

Трайно ще бъде подобрена мобилността на жителите на Горно Драглище, Долно Драглище и Добърско, ще се създаде безопасна връзка между Разлог и с. Баня.

Основна дейност по проекта е и реконструкция на над 4 км вътрешна водопроводна мрежа на с. Горно Драглище и с. Долно Драглище, с което ще се подобрят водоснабдителни услуги на 1587 души.

По този начин ще се намали загубата по водопроводната мрежа, ще се съхранят природните ресурси и ще се повиши качеството на подаваната питейна вода.

"За страната са подадени 480 заявления по инвестиционнта подмярка на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. в размер на 242 662 306,35 лв., а субсидията по тях е на стойност от – 129 611 755,97 лв. 4 са проектите подадени от Благоевградска област, които са за близо 1 млн. лв. допустим разход", заяви по време на церемонията в Разлог министър Танева.

 

снимки: МЗХ и Община Разлог
снимки: МЗХ и Община Разлог
снимки: МЗХ и Община Разлог
снимки: МЗХ и Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK