Посланикът на Румъния гостува на кмета на Дупница, обсъдиха привличането на инвеститори

Снимка: Община Дупница

Н. пр. Йон Гълеа, посланик на Република Румъния в България, гостува на кмета на Община Дупница, инж. Методи Чимев днес.

Една от основните теми на разговори бе привличането на инвеститор в общината както в промишлеността, така и в туризма в региона.

"С г-н Гълеа се бяхме срещали преди известно време и тогава възникна идеята за среща, на която да обсъдим възможности за партньорство. Запознах моя гост с възможностите, които можем да предоставим на инвеститори от Румъния, предимно в производствената сфера. Дупница е на стратегическо място като разположение, което е един от плюсовете на общината ни. Сериозно внимание обърнахме на туризма в региона, който привлича все повече туристи, включително не малка част именно от Румъния.

Набелязахме някои конкретни стъпки в тези насока, които да развием в следващите месеци вече на ниво експертни и работни срещи. Г-н Гълеа изрази готовност и ще съдейства за осъществяването на контакт с община в Румъния за по-тясно приятелство, което да позволи гостувания на разменни начала за танцови групи и ансамбли, спортни клубове, бизнес-контакти и всякакви съвместни проекти, за да си бъдем полезни", коментира инж. Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd
loading...