Общински съветници от Дупница посетиха Брюксел по покана на евродепутата от ГЕРБ с дупнишки корен Ева Майдел

Снимки: Пресцентър

Общински съветници от Дупница бяха на тридневно посещение в Брюксел по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП, с дупнишки корен – Ева Майдел. Съветниците Дилиана Диканска, Димитър Крекманов, Йордан Димитров, Емил Станкев, Юлиан Бараков и Йордан Йорданов, председател на ПГ на ГЕРБ в местния парламент, бяха част от посетителска група от цялата страна. Визитата до Европейския парламент бе по инициатива на председателя на Общинския съвет в Дупница – Емил Гущеров.

По време на посещението българската група се запозна отблизо с ролята и функциите на европейската институция, правомощията и начина на вземане на решения. Бяха коментирани още предизвикателствата пред Европа и важните решения, които предстои да се вземат. Съветниците от ГЕРБ - Дупница присъстваха и на презентация на тема: "Представяне на работата и ролята на Европейския парламент в процеса на вземане на решения  в ЕС".

В последващата дискусия българският евродепутат Ева Майдел разказа повече за работата си като член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите и заместник в Комисията по икономически и парични въпроси. "Фокусът на работата ми е насочен към три приоритета: по-качествено образование, повече възможности за предприемачите и технологии. За eдин страстен европеец като мен тези теми са решаващи, за да може континентът ни да продължи пътя си на просперитет", обясни Ева Майдел.

По думите й, най-ценната валута за просперитета на Европа са квалифицираните граждани. "Именно качественото образование изгражда активни и прогресивни европейци. Te от своя страна са двигателят за икономическото развитие. По-добрата среда за бизнеса ще даде повече възможности за предприемачи на различни нива и ще помогне Европа да стане по-конкурентоспособна и да създава работни места. Същевременно чрез технологиите можем да ускорим тези процеси и да умножим възможностите пред икономиката", обясни още за приоритетите в работата си Ева Майдел.

Присъстващите на дискусията коментираха и успехите на Българското председателство на Съвета на ЕС, което приключи само преди дни. Те отбелязаха, че по време на председателството образът на България бе подобрен значително.

Посетителската група от Дупница имаше възможност да се запознае отблизо с работата на Европейския парламент, както и да разгледа забележителностите на белгийската столица. Съветниците останаха впечатлени от Парламентариума, парка "Мини Европа" и Атомиума. На връщане към България, посетителската група се срещна и с еврокомисар Мария Габриел.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK