Министър Радев откри санираната пожарна в Сандански (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

В двора на Районна служба по безопасност и защита на населението официално бяха открити административните сгради на полиция и пожарна в Сандански.

След прилагане на всички мерки за енергийна ефективност на сградите по проект „Повишаване на енергийната ефективност на сградата на РУП и РСПБЗН – гр. Сандански, община Сандански“, те бяха модернизирани и добиха нов, съвременен облик.

Слънчеви батерии, газификация, изцяло обновен вътрешен и външен корпус са само част от дейностите по саниране на сградите.

Официални гости на откриването бяха Валентин Радев – министър на вътрешните работи, Деница Николова – зам.-министър на регионалното развитие, Александър Манолев – зам.-министър на икономиката, народни представители, Бисер Михайлов – областен управител, комисар Николай Николов – Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението, Директорите на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи и Пожарна безопасност и защита на населението – Благоевград – комисар Николай Хаджиев и инж. Георги Пармаков, началниците на РУП – Сандански и РСПБЗН – Сандански – Борис Щурков и инж. Атанас Атанасов, общински съветници.

Пред служителите на пожарната министърът заяви, че въпреки дългия път, който е изминал от Гърция, където бил на среща, идва на откриването с усмивка.

Всичко се основава на амбиция и желанието, с което е направено санирането и благодарение на Пармаков и Щурков, похвали министърът.

„Харесаха ми и двете сграда. Благодаря на ръководството, което много добре прави тези проекти, малко по-добре от полицията.“

В цялата страна по линия на МВР са усвоени за саниране 22 млн. лева, над 51 сгради са включени в тези проекти. Важното е, че над 76 млн. са влезли в Министерството по програми за подобно благоустройство- реновиране, енергийна ефективност и други.

Като подарък за добре свършената работа Радев подари плакет на МВР на кмета Котев. 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK