Акция "Дрога"! 15 задържани - един от Скрът, друг от Банско

Снимка: МВР

Иззети са над 5 килограма канабис

Под надзора на Окръжна прокуратура-Благоевград, вчера, 5-и декември, на територията на областта е проведена мащабна полицейска операция с участието на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Благоевград, РУ-Банско, Второ РУ в областния град и РУ-Петрич. В хода на  полицейските действия са задържани 15 души.

В момент на осъществяване на сделка за разпространение на около 5,5 килограма канабис в района на петричкото село Рупите, са задържани двама мъже - на 38 и 40 години, и двамата от петричкото село Скрът. Задържани са и  трима мъже от Благоевград - на 18, 19 и 23 години, както и 25-годишен от Стара Загора.

В хода на работата по случая са извършени претърсвания и изземвания в жилище и в сграда в село Скрът, стопанисвани от двамата задържани мъже от селото. Там са намерени и иззети около 30 800 лева, 6 150 евро и 4 чувала с остатъци от суха тревиста маса, реагирала положително на канабис. При последвали оперативно - издирвателни действия служителите на реда са задържали и 70-годишен жител на селото.

Служители на РУ – Банско, са разкрили  лица, занимаващи се с  разпространение на наркотични вещества. Непосредствено след осъществена покупко-продажба на наркотици, те са задържали  осем мъже – шестима на възраст от 18 до 34 години, всички от града, 25-годишен от Стара Загора и 22-годишен от Свиленград.

При извършените процесуално-следствени действия, полицейските служители претърсили четири обекта в Банско и един в Благоевград. В жилище в курорта, обитавано от 21-годишен банскалия, са намерени около 44,1 грама суха тревиста маса - канабис, електронна везна и плик със семена от канабис.

При извършен обиск на 34 – годишен мъж от Банско и в жилището му  са намерени и иззети 5 топчета, съдържащи общо около 13 грама канабис, и мелница.

Работата по случаите продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK