Министър Павлова обеща ремонт на пътя Бобов дол - Жедна

Петър Петров Снимка: БДЦ

Кюстендилският депутат от БДЦ Петър Петров отправи въпрос към министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова за състоянието на пътя Бобов дол - Жедна.

„Път ІІІ – 623 преминаващ през територията на Община Бобов дол е от изключително важно значение за транспортната осигуреност на населените места от Община Бобов дол и град Бобов дол. Чрез път ІІІ-623 се осигурява транспортна връзка на селищата от Общината с общинския център – град Бобов дол. По пътя се осигурява транспортна връзка за придвижване на работещите от Община Радомир и Община Перник в минните, обувните, ремонтните и преработвателните предприятия на територията на община Бобов дол. В участъкът от км 14+800 до 15+560 км. на третокласен път № 623, свързващ Бобов дол със село Жедна е регистрирано свлачище. Отделно от това отводняването на пътното платно е в лошо състояние, канавките са затлачени, а водостоците зле функциониращи“, посочва в питането си Петър Петров.

От своя страна министър Павлова заяви, че там където са установени пропадания са предприети мерки за обезопасяване на пътния участък и пропускане на движението по временно трасе.

Към момента се подготвя документацията за обществена поръчка за изработване на техническия проект за обекта.

След като техническата документация бъде готова, ще може да се пристъпи към обявяване на обществени поръчки за избор на изпълнител на строително - монтажните работи и за осъществяване на надзор по реда на Закона за обществените поръчки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK