Министър Николай Ненчев се сдоби с второ обвинение

Снимка: Нова тв

Военноокръжната прокуратура в София повдигна обвинение на министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев за престъпление по служба. Това потвърди и самият Ненчев пред журналисти на излизане от следствието, съобщава Нова тв.

От прокуратурата уточниха, че обвинението е за нередности в обществена поръчка, направена от Ненчев. Поръчката е свързана с доставка на облекло за военнослужещи през април тази година.

Военните прокурори обвиниха тогавашния шеф на дирекция „Инвестиции в отбраната” във Военното ведомство Венислав Цанов за престъпление по служба.

Вместо да бъде сключен договор с търговското дружество, предложило най-ниска цена за доставка на облекло, МО е сключило договор с друго дружество, от което за министерството е настъпила вреда в размер на 259 773,78 лева, разясниха от прокуратурата.

Зад обвиненията на прокуратурата Ненчев припозна политически интереси - искали да го отстранят, защото преборил корупция. По думите му главният прокурор Сотир Цацаров стоял зад тези политически интереси.

Ненчев е с мярка за неотклонение „Подписка“. Разследването по делото продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK