Министър Найденов удължи сезона за ловците от Неврокопско

снимка: личен архив

Ловджиите от гоцеделчевско днес поздравиха земеделският министър Мирослав Найденов с издадената от него заповед за удължаване на ловния сезон с още две седммици. Всички  ловджии се бяха приготвили идните дни да проведат последните два ловни излета, с които да закрият сезона, но заповедта за удължаването на министъра ги зарадва. “ Това е компенсация, защото по време на провеждането на президенстките и местните избори и за двата тура, ловът бе забранен. Благодарим на министъра, че спази обещанието и сега ни дава отнетите заради избори излети”, коментираха  ловджии от сатовчанско, хаджидимовско и гърменско, които ловни групи представляват   ЛРС “  Сокол  “  - Гоце Делчев. Заповедта на министър Мирослав Найденов гласи, че се удължава ловният сезон  с два  уикенда   на 14-15 януяри и 21-22 януари  2012 год.

След  проведен  разговор с председателя на Управителния съвет на Национално ловно рибарско сдружение Иван Петков и министър Найденов са се разбрали удълженото време на ловния сезон да бъде разрешено само за групов и индивидуален лов на хищници - мечка, вълк, лисица и др.

Министърът е припомнил още, че ловците са имали още един допълнителен ден за ловуване на 26 декември 2011 г. Така те получават компенсация от 5 ловни  дни повече.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK