Откриха част от откраднатите платна на Майстора

Снимка: МВР

В резултат на предприети бързи оперативни действия са открити 10 от откраднатите картини на Владимир Димитров-Майстора и Димитър Киров - Ди Киро. Произведенията на изкуството са намерени в антикварна къща в столицата.

Задържани са двама заподозрени за извършеното престъпление, съобщиха от МВР.

"За нас е добре, че сме спасили част от произведенията на изкуството. Надявам се, вследствие на оперативно-издирвателните мероприятия, които продължават и в момента, да стигнем и до останалата част на откраднатите произведения на изкуството, така че да ги върнем на собственика, а и лицата, които са съпричастни към това престъпление, да бъдат задържани и предадени на прокуратурата и на съда", коментира министър Младен Маринов.

Сигналът за кражбата от частен дом в центъра на столицата бе подаден вчера рано сутринта. По случая веднага бе образувано досъдебно производство и бе предприето разследване.

Оперативните действия, в които участват криминалисти на ГДНП и СДВР, продължават с оглед издирването и на останалите платна, както и установяването на останалите участници в извършеното престъпление.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK