Министър Лиляна Павлова преряза лентата на санирани блокове в Кюстендил, отпускат 25 млн. лв. за общината

Снимка: Infomreja.bg

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова преряза лентата на обновените блокове 92, 93, 93-А и „Добрич 1“ в кв. „Запад“, по Националната програма за енергийна ефективност. 

На събитието присъстваха кметът на Кюстендил Петър Паунов, областният управител Виктор Янев, председателят на ОбС - Кюстендил Михаела Крумова, общински съветници и жители на областния град. 

Санираните блокове включват общо 167 апартамента, които ще посрещнат зимата с нов облик. 

Министър Лиляна Павлова беше посрещната в областния град, както повелява традицията с питка и мед, а специални благодарности към свършеното от Правителството, отправи кметът на Кюстендил Петър Паунов. 

„Надявам се, че накъдето и на де се обърнем, всички жилищни блокове ще изглеждат като обновената сграда. Поздравявам живущите в санираните жилищни блокове за това, че са имали единно мислене и действия и е имало добро партньорство между общинската администрация и сдружението", коментира Паунов.

Министър Павлова обяви в Кюстендил, че 58 многофамилни жилищни сгради в областния град са в процес на обновление по Националната програма за енергийна ефективност. 

„Това е най-мащабната и най-социална програма, която се случва в България, през последните две години. Това е една програма насочена към всички български граждани, без да ги делим по партийна или по друга принадлежност”, каза още министър Лиляна Павлова. 

Тя е оптимист за следващата година по отношение на строителния бранш, защото сградите за саниране ще бъдат над 2 000 и програмата ще продължи с пълна сила. 

Министър Павлова обяви още, че Община Кюстендил ще получи почти 25 млн. лева по Оперативна програма „Региони в растеж”, които са за градска среда, за енергийна ефективност и за всички приоритети, които Общината е посочила.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK