Вдигат заплатите на учителите в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

По-високи заплати на част от работещите в системата на предучилищното и училищното образование бяха договорени между кмета д-р Атанас Камбитов, представители на синдикатите и Съюза на работодателите в Благоевград.

В тази връзка в кабинета на градоначалника бе подписан Колективен трудов договор. При постигнато увеличение, педагогическите специалисти в системата на предучилищното и училищното образование ще получат ръст на възнагражденията не по-малко от 20%. За работниците и служителите от непедагогическия персонал е определено увеличение от 5% до 15%.

За СОП /специални образователни потребности/ на непедагогическия персонал увеличението е от 20 лева. За провеждане на лекторски час учителите ще получават не по-малко от 7.40 лева. За представително облекло на педагогическите специалисти бяха договорени не по-малко 430 лева, а за работно облекло на непедагогическия персонал не по-малко от 300 лева.

Освен по-високи възнаграждения бяха договорени и допълнителни дни за отпуск на служителите с намалена работоспособност с и над  50 %. Всички промени влизат в сила от 1 януари.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK