Министър Красимир Вълчев: Трябва да следим за правото на образование на всяко едно дете

Снимки: Infomreja.bg

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев откри работната среща на директорите на образователните институции в Кюстендилско.

Срещата преминава под формата на диалог с въпроси и отговори, изказвания.

Министърът открои някои от основните проблеми и задачи, сред които проблемът с  ранното отпадане на ученици от училище.

"Държавата е силна, когато работи с всичките си институции. Направихме информационна система и свързаност, все още работим по достигане на краен вариант по информационна свързаност. Предприехме още редица мерки и още много трябва да бъде направено. Опитваме се тази териториална отговорност на общините да я разделим между образователните институции.

Трябва да следим за правото на образование на всяко едно дете, но проследяването на мобилността на всяко едно дете е доста трудна задача", каза министър Вълчев.

Той подчерта, че работата по механизма трябва да бъде далеч по-фокусирана и ефективна от миналата година. По думите му трябва да има и по-добро взаимодействие между институциите.

Срещата уважиха с присъствие кметът на Кюстендил Петър Паунов, областния управител Виктор Янев, председателят на Общински съвет - Кюстендил, Михаела Крумова, представители на синдикални организации в системата на средното образование, работодатели и други.

Поздрав към присъстващите с кратък рецитал отправиха възпитаниците на НУ "Св. Климент Охридски" - Кюстендил. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK