Министър Красен Кралев връчи почетни плакети на ръководителите на Европейската конфедерация по бадминтон

Снимка: личен архив

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на ръководителите на Европейската конфедерация по бадминтон, които са у нас за годишната сесия на борда на директорите и комисиите. 

През тази година се честват 50 години от създаването на конфедерацията, както и 50 години организиран бадминтон в България. 

„За нас е огромен комплимент и чест, че Европейската конфедерация по бадминтон избра за годишната си сесия навръх 50-годишния си юбилей именно София. Работим изключително добре с нашата федерация и бадминтонът е един от най-бързоразвиващите се спортове в България, като имаме много сериозни успехи на европейско ниво.

Вашият спорт е леснодостъпен за подрастващите, поради което създадохме програмата „Децата и бадминтона”, по която обхванахме над 1200 деца и която догодина планираме да разширим”, заяви Кралев пред делегатите на сесията. 

Министърът проведе и разговор с президента на БФ Бадминтон Пюзант Касабян и генералния секретар на федерацията Володя Златев за привличане на специалисти от Азия, които да могат да помогнат за изграждането на една сериозна българска школа и да съдействат за усъвършенстването на нашите треньори.

Почетни плакети от Кралев получиха вицепрезидентите на Европейската конфедерация по бадминтон Жоао Матош и Мурад Юзмекик, генералният секретар Бриан Агербак, старши мениджърът Джими Андерсен, а на директорите на отделните комисии министърът връчи почетни медали на ММС. 

По-късно днес в България пристигат президентът на Европейската конфедерация по бадминтон Грегори Верпоортен и третият вицепрезидент Андрей Антропов, които също ще получат плакети на Министерството на младежта и спорта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK