Министър Кралев представи политиката на страната ни в областта на младежкия сектор в Москва

Снимка: Министерство на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе редица работни разговори в рамките на Международната среща на министрите, отговарящи за младежките политки, която се проведе в Москва.

Във форума се включиха над 80 делегации от цял свят, като над 30 министри представиха политиките си в областта на младежкия сектор. В събитието участва и Виктория Славкова, директор на дирекция "Европейски програми, проекти и международно сътрудничество" към Министерство на младежта и спорта.

Красен Кралев се срещна със спортния министър на Сърбия Ваня Удовичич, с когото обсъдиха развитието на младежката политика в двете страни и спортните постижения. Министър Кралев и Удовичич поеха ангажимент за провеждането на бъдеща работна среща, която да се проведе в София или в Белград.

По време на разговора си българският спортен министър и министърът на младежта и спорта на Азербайджан Азад Рахимов изтъкнаха приятелските отношения между двете страни в сектор “Спорт” и възможностите за инвестиции от страна на Азербайджан в развитието на българския спорт.

Българският министър на младежта и спорта и главният секретар на Министерството на младежта и спорта на Непал Махеш Прасад Дахал коментираха предстоящото приемане на Меморандума за разбирателство между правителствата на двете държави в областта на младежкото развитие, както и възможностите за бъдещи съвместни инициативи между България и Непал в областта на младежта и спорта.

Министър Кралев разговаря и с Хавиер Дородо Сото, генерален директор на Институт за младежта към Министерството на здравеопазването, социалните услуги и равенството на Испания. Хавиер Дородо Сото изтъкна, че Партидо Популар и ГЕРБ са част от голямото семейство на Европейската народна партия.

От своя страна, Красен Кралев заяви, че Испания и България винаги са имали добри партньорски отношения.
Българската делегация в Москва проведе среща и със Зоя Поиманова, представител на Руската федерация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK