Александра Умленска и Андреа Николчова от ПМГ-Кюстендил, с първо място от KITE Projects - 2019

Снимки: Личен архив

Kids Incredible Technology & Engineering Projects (KITE Projects) е национално технологично събитие за деца, в рамките на което те представят своите софтуерни, хардуерни и инженерни проекти. На 11 май 2019г. в Телерик Академия се проведе технологичното събитие за деца KITE projects 2019.

KITE Projects се организира от CoderDojo България, Дигитална Национална Коалиция и екип от доброволци. Има за цел да възнагради усилията и ентусиазма на малките създатели. 

​В него участват всички деца от доджо клубовете в страната и всеки участник има възможност да вдъхнови останалите със своя проект, да се учи от проектите на другите и да се забавлява в разнообразни технологични работилници.

​Доджо клубът към ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, бе представен от Александра Умленска и Андреа Николчова, с ментор Биляна Йорданова, учител по информатика. Проектът им им бе класиран на първо място, като той представлява звездна карта, показваща по-големите и зодиакални съзвездия. Реализиран е с 20 micro:bit устройства и 100 светодиода.

Момичетата бяха поздравени от г-жа Гергана Паси, председателят на Дигиталната Национална Коалиция и посланика на Ирландия, като пример за прилагането на STEM обучение в училище.

Честити награди на Александра Умленска и Андреа Николчова и пожелания за разработка на нови проекти и успехи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK