Министър Кралев награди медалистите от Първите европейски игри в Баку

снимки: ММС

Почетни плакети на Министерството на младежта и спорта връчи министър Красен Кралев на нашите борци, донесли медали на България от Първите европейски игри в Баку.

Спортният министър отличи сребърната медалистка в категория до 48 кг Елица Янкова и носителите на бронзови медали Евелина Николова/кат. до 55 кг/, Тайбе Юсеин /кат. до 60 кг/ и Даниел Александров, класически стил.

На срещата в ММС присъстваха и Тодор Ангелов - заместник-председател на федерацията по борба, отговарящ за женската борба, Серафим Бързаков – старши треньор на националния отбор по борба /жени/, Петър Касабов - помощник треньор, и Милчо Радуловски – помощник треньор на националния отбор по борба, класически стил /мъже/.

«Ще изплатим максимално бързо премиите ви. Каквото ви е необходимо, ще помагаме”, заяви на срещата Красен Кралев. Министърът благодари на медалистите за доброто представяне.

«В Баку вие показахте класа, амбиция, спортен хъс и се гордеем с вас. Много сте млади още, тепърва започват битките ви. Тепърва големите победи са пред вас», каза спортният шеф.

«Всичко беше перфектно. Донякъде и това ни помогна за успеха. Когато се чувстваме добре и всичко ни е наред, това предразполага към успех», сподели Евелина Николова.

Състезателите и техните треньори казаха пред министър Кралев, че ще се борят за квоти за Олимпиадата в Рио де Жанейро на Световното първенство в Лас Вегас през септември, на Европейското първенство в Рига, Латвия, през 2016 година, както и на квалификационни турнири в Сърбия, Монголия и Турция, които също ще се проведат догодина.

В близката седмица състезателите ще имат малка почивка, след това републиканско първенство и лагери за подготовка за предстоящия шампионат на планетата.

Треньорите на нашите борци заявиха, че липсата на добри партньори при подготовката на спортистите играе много голяма роля.

Министър Кралев пое ангажимент да разговаря с министъра на спорта на Беларус, както и с някои посланици у нас за организиране на съвместни лагери на разменни начала за по-резултатната подготовка на състезателите от националните ни отбори по борба.

 

снимки: ММС
снимки: ММС
снимки: ММС
снимки: ММС

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK