Министър Караджова в Благоевград по покана на кмета Атанас Камбитов

снимка: БГНЕС

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова пристига утре на официално посещение в Благоевград по покана на кмета Атанас Камбитов. Заедно с нея в делегацията от екоминистерството в областния център ще дойдат още заместник-министрите Евдокия Манева и Ивелина Василева, главният секретар на МОСВ Климентина Денева, парламентарният секретар Ивайло Петков и председателят на комисията по околната среда и водите Искра Михайлова.

Министър Караджова ще се срещне с кмета Камбитов в 15:30 часа. Двамата ще обсъдят възможностите за усвояване на средства по оперативна програма „Околна среда”, както и бъдещото строителство на депото за отпадъци.

От 16:45 ч. ще се проведе изнесено заседание на Комисията по околна среда и водите, като темата на заседанието е "Изслушване и обсъждане на информация относно състоянието и перспективите в областта на управление на отпадъците и пречистването на отпадъчните води в курортните комплекси и райони за спорт, туризъм и рекреация на територията на област Благоевград".

На следващия ден, петък, 29 юни, ще се състои официалното подписване на договора за изпълнение на проект „Реконструкция на градска пречиствателна станция за отпадни води и изграждане на водопровод и канализация по бул. „Пейо Яворов“ в Благоевград“.

Подписването на проекта, който е на стойност над 7 млн. лв., ще се състои в зала 101, в сградата на Община Благоевград от 09:00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK