Министър Желязков: Следващата седмица ще взема решение за оставките в БДЖ

Снимка: Infomreja.bg

Следващата седмица ще взема решение относно депозираните оставки от членовете на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на брифинг по темата.

„Оставката на ръководството на БДЖ не е оценка за тяхната работа, но това е разбирането ми за водене на политика и предстои в близките дни да взема решение дали да приема оставките заедно или по отделно“ каза още той.

Министър Желязков уточни, че при встъпването му в длъжност е бил уверен от ръководството, че няма никакви проблеми в дружеството, с изключение на поръчката за нов подвижен състав, която в момента временно е спряна. „Въпреки това на 24 октомври 2018 г. назначих проверка от Звеното за вътрешен одит към МТИТС. Целта е да се анализира готовността за изпълнение на графика за движение на влаковете, състоянието на подвижния състав и други проблеми, които биха могли да бъдат открити в хода на проверката“ допълни още той.

Министър Росен Желязков изтъкна, че е бил изненадан от публикации в медиите за наличието на доклад, депозиран в МТИТС и ДАНС от изпълнителния директор, съдържащ твърдения за редица проблеми в холдинга. Министърът заяви, че такъв документ не е изпращан до него. По думите му изпълнителния директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД Владимир Владимиров категорично е отрекъл, че такъв доклад е изпращан до ДАНС, каквито твърдения са тиражирани в медиите.

Като мотиви за оставките са посочени нарушена комуникация между членовете в Съвета на директорите в дружеството, която може да се отрази в работата и на дъщерните дружества.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK