Вече три десетилетия в Трето ОУ – Гоце Делчев, провеждат състезание „Лъвски скок“

Снимки: Трето ОУ

В иновативното Трето основно училище „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев подготовката за отбелязване на 146-ата годишнина от гибелта на Васил Левски започна много преди 19-и февруари.

За неговия живот и за революционната му дейност разказваше специално оформен кът. Състояха се предварителните серии на състезанието „Лъвски скок“, което се провежда вече три десетилетия в училището.

В Деня на Левски ученици изнесоха кратка литературно-музикална програма. Петокласници рецитираха стихотворения, а децата от „Вокална група“ с ръководител госпожа Узунова изпълниха песни, посветени на Васил Левски. Патриотичното чувство на присъстващите беше подсилено от 6 – метров български трибагреник.

Вчера се състоя и финалът на състезанието „Лъвски скок“. Победителите в предварителните серии – по две момичета и две момчета от първи до седми клас, премериха сили и постигнаха завидни резултати. Най-добрите участници в състезанието бяха наградени с медали от началния учител, господин Каракиев, а с бурни аплодисменти – от всички ученици, учители и много родители.

Организатори на честването бяха Комисията по ритуализация и Спортната комисия към Трето основно училище.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK