Министър Христосков разгледа архивното стопанство в Невестино и къщата на Тотев

снимки: infomreja.bg

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков гостува на архивното стопанство на Националния осигурителен институт в село Невестино. Визитата му включваше редица разговори с директорите на териториални поделения и областния управител на Кюстендил Иван Каракашки.

„В Невестино видях много нови сгради и много архивни единици.Там е подобрено обслужването на хората, които вече си търсят документите от ликвидирани предприятия. Мога да кажа, че по този начин все по-малко хора ще имат пропуски в трудовия си стаж при пенсиониране“, коментира в Кюстендил министър Христосков.

По негови думи на срещите са обсъдени задачите пред правителството, които предстои да се реализират в социалната сфера. Той изрази задоволство и от факта, че има навременно плащане на  всички социални помощи, а социалните услуги са на добро ниво.

Като тревожен факт вицепремиерът отбеляза ръста на болничните листове в Кюстендилско. Същата тенденция е констатирана и по време на среща в Благоевград. „Това от своя страна буди притеснение, че се използва тази възможност за получаване на обезщетение, в случай, когато има прекъсване в работата", коментира още министър Христосков.

По време на визитата си из региона той разгледа и къщата на Тотев, която е паметник на културата. Сградата е реставрирана по проект „Красива България“ на стойност 100 хил. лв.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK