Кметът на Гърмен подписа договор за 800 000 лв. за ремонт на ОДЗ в Дебрен

Снимка: Infomreja.bg

Миналата седмица кметът на община Гърмен-Минка Капитанова, подписа поредния договор за спечелен проект за 800 000 лева, с които ще бъде извършен основен ремонт и реконструкция на ОДЗ „Никола Вапцалров“ в село Дебрен. Проектът, който входира община Гърмен през октомври 2016 година, е одобрен а финансирането е осигурено от Оперативна програма „Развитие на селските райони“ по под мярка 7:2.

Още при входирането на проекта Капитанова обясни, че детското заведение е за ремонт и цялостна реконструкция, тъй като то с всяка изминала година става все по-тясно за да побере всички нуждаещи се деца от селото. За ОДЗ „Никола Вапцаров“ в Дебрен се знае още, че детското заведение се посещава и от деца от някои от съседните села.

„Градината ни посещават и деца на жители на Дебрен, които живеят и работят в Гоце Делчев, те също са с предпочитания да водят децата си на детска градина в Дебрен, която се оказва вече тясна за да събере всички деца“, коментира кметът Капитанова.

Тя съобщи и другата добра новина, а именно, че е одобрен и още един проект за финансиране на ремонти и реконструкция на уличната мрежа в населени места в общината, където такива не са правени изобщо или от много години и хората в тези села буквално бедстват заради лошата и похабена улична мрежа.

През октомври 2016 година община Гърмен кандидатства с три проекта за близо 7 000 000 лв.: за подобряване на училищната инфраструктура и реконструкция и рехабилитация на общински пътища и улици в населени места.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK