Ревизоро без подкрепата на БСП, ДПС и "Воля"

Снимка: БГНЕС

ВОЛЯ напусна пленарната запла

"Воля" излиза от пленарна зала за гласуването на новия екоминистър. Назначавали се наши и ваши, а не специалисти. За хората на Веселин Марешки съмнителна била компетентността на Емил Димитров - Ревизоро в ресора екология, предаде news.bg.

Парламентарната група на ВОЛЯ напусна пленарната зала и не гласува избора на нов министър на екологията. "Ние от ВОЛЯ сме против държавата да се управлява на квотен принцип. Схемата на разделяне на министерства на „наши” и „ваши” показва, че е порочна и сбъркана. По тази логика, ако имаш добър кадър за МВР, например, а квотата ти е образование, то какво-ще го назначиш там ли, само защото това ти се е паднало?!Нашето излизане е знак, че ВОЛЯ се разграничава от системата и от статуквото", коментира депутатът от ВОЛЯ Пламен Христов.

БСП няма да подкрепи кандидатурата му, стана ясно от думите на Кристиан Вигенин. От коалиционния съвет на властта опозицията разбрала, че той бил неприятен. Невероятен късмет, по думите на социалиста, било, че новият министър бил роден в Перник. Чия кандидатура е Емил Димитров?, попита още той.

Благородната програма на Ревизоро, според него, била да съхрани властта, въпреки че щял да плати висока цена. За червения депутат властта била затънала.

Министър-председателят избяга от безводието в Египет, посочи Вигенин. Управляващите сътворили шедьовър в политиката- залепили банан на стената.

Депутатът от ДПС Джевдет Чакъров обяви, че неговата партия няма да подкрепи Ревизоро. Трябва да има визия за реформи, смята той.

Новият министър нямал право на толеранс, по мнението му. Проблемите във водния сектор изисквали спешни мерки. Той трябвало много добре да се координира с другите отговорни ведомства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK