Осъдиха иманяри от Банско и Якоруда

Снимка: Infomreja.bg

Окръжен съд – Благоевград, издаде присъди на трима мъже

Присъди за иманярство получиха трима мъже от Белица и Банско.

Окръжен съд – Благоевград, издаде присъди на трима мъже за търсене на археологически обекти без съответно разрешение.

И.Д.Д. от Банско получи 1 година условно с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 5 хил. лв., М.А.Ч. от Белица получи 6 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, а А.Т.А. също от Белица бе осъден на 10 месеца „пробация“.

Съдия Росица Бункова призна мъжете за виновни за това, че през месец май 2016 г. в землището на местността Миланица в град Якоруда, с лопати и металотърсачи, са търсили археологически предмети, както и за това, че в домовете им са открити уреди, за които знаят, че са за търсене на археологически обекти, както и археологически цености като накити и монети от различни епохи.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Софийски апелативен съд.

 

 

КОМЕНТАРИ

полицейска мафия17:50 - 14.11.2019
до кога полицията ще остави обикновените хорица на мира тия които постоянно крдът и мамят за тях закони няма.Спрете тормоза над нормалните хора.
до Юли17:20 - 14.11.2019
На майкати пут...помак скапан кажи си помашкото име.Архелозите и тяхната мафия изнасят всичко в чужбина и те също ровят гробове.Много си суеверен на много хора се случват лоши неща и не се радвай нещастник долен.В ютуб е пълно с клипове на иманяри защо не ги задържат.Почти в цял свят е разрешено търсенето на реликви само наще айдуци не го разрешават за да се облагодетелстват те самите.
Пеевski12:34 - 14.11.2019
Не останаа иманяре,умрея младички сичките
Диоклециан15:23 - 13.11.2019
Археолозите са най-големите разбойници, които трябва да бъдат съдени.Тези трима нещастници по честен път изкарват прехраната си.Какво да правят , да вземат да крадат или да убиват.Това по-хубаво ли е???
Юли12:51 - 13.11.2019
Иманярету са истинско бедствие,те унищожават културно-историческите паметници,ровят гробовете на мъртавците!За тях съд или бог ще ги накаже като иманярите от Кочан и Сатовча.
Код за сигурност, въведете кода 2xd
loading...