Министър Ананиев: Ще предложа програма за преструктуриране и оздравяване на държавните болници в тежко състояние

Снимка: Infomreja.bg

Детайлен финансов анализ на състоянието на лечебните заведения с над 50 % държавно участие и на техния мениджмънт ще бъде основата, на която здравният министър Кирил Ананиев ще представи конкретна програма за преструктуриране и оздравяване на болниците в затруднено финансово положение. Това стана ясно от отговор на министъра по време на днешния парламентарен контрол.

Министър Ананиев посочи, че действащият в момента здравноосигурителен модел е в определена степен изчерпан и трябва да се работи за неговото ревизиране. Подходът на настоящия екип на МЗ ще бъде комплексен – така че да бъдат отчетени всички предимства и недостатъци в работата на системата, при условията на засилен контрол от страна на НЗОК, Министерството на здравеопазването и всички негови структури.

Министърът беше категоричен, че при необходимост е готов да поиска съдействието на специализираните служби, за да бъдат разследвани съмнения за престъпления и злоупотреби в системата на здравеопазването.

Вече се работи по отменени нормативни актове, които имат ключово значение за функционирането на болничния сектор, посочи още здравният министър.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK