Президентът: Явно фантазиите на предишния премиер извират от опита му за пълнене на шкафчета с евра и злато

Снимка: Прессекретариат, архив

„Укоримо е, когато премиер разпорежда на действащ шеф на Агенция „Митници“ да прикрива престъпление“

Явно фантазиите на предишния министър-председател извират от опита му за пълнене на шкафчета с евра и злато. Чух всякакви причудливи интерпретации, включително от бившия премиер.

Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за разпространени в публичното пространство видеозаписи със секретаря по правни въпроси и антикорупция на президента Пламен Узунов.

По думите на държавният глава това е поредната интрига, а поръчителят и целта са ясни. „Вече пет години аз, моите съветници и моето семейство сме подложени на непрекъснати атаки и всякакви инсинуации“, посочи президентът.

Не е укоримо, когато човек се среща с бивш представител на Агенция „Митници“, който 20 години не е в тази система. Укоримо е, когато министър-председател разпорежда на действащ шеф на Агенция „Митници“ да прикрива престъпление, защото бил обещал някъде, отбеляза държавният глава, визирайки случая със записите с предишния министър-председател, станали известни като „Ало, Ваньо“.

Президентът посочи и че няма да легитимира с коментари „ченгеджийските похвати“, които се използват срещу президентската институция.  

По отношение на осигуряването на машините за предстоящите парламентарни избори президентът изтъкна, че въпросът следва да намери отговор от страна на ЦИК.

„Вярвам в професионализма на тези хора, те работят на високо ниво“, посочи държавният глава като добави, че решението на този въпрос зависи и от взаимодействието с правителството.

Румен Радев припомни, че предишното правителство не внесе актуализация на бюджета в Народното събрание и не е предвиден бюджет дори за предстоящите избори.

„Въпросите са много, но те имат следа в предишното управление“, подчерта президентът. Той добави, че именно предишното правителство е сключило договори с фирмата, която трябва да осигури машините.

По думите му с подписаните договори се дава оторизация не само следващите, но и много други избори занапред да зависят от една частна фирма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax