Съдят пастрок, изнасилил доведената си дъщеря

Снимка: Infomreja.bg

Предстои делото срещу обвиняемия К.М., който е осъждан, да продължи в съда

Окръжна прокуратура – Монтана, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу К.М. (на 46 години) за извършено от него престъпление по чл. 152, ал. 4, вр ал. от НК.

От 2012 г. обвиняемият К.М. заживял на съпружески начала с К.Р. и с трите й деца в къща в квартал на гр. Монтана. Мъжът злоупотребявал с алкохол, нанасял й побои, принуждавал я да събира смет от кофи и контейнери за битови отпадъци. Децата не посещавали редовно училище, поради неполагане на грижи и незаинтересованост от страна на майката и поведението на обвиняемия М.

В началото на м. ноември 2017 г. К.Р. постъпила в болнично заведение за раждане на дете. През това време малолетните й деца останали в дома на обвиняемия.

Една вечер, след употреба на алкохол, К.М. събудил 13-годишната дъщеря на К.Р. Мъжът накарал момичето да се съблече, ударил го и го заплашил с побой. Преодолял съпротивата му осъществил полов акт с детето. Плачът му по време на насилието бил чут от брат й, който се събудил и станал свидетел на случващото се.

Тогава малолетното момиче не споделило на майка си за изнасилването от страх пред обвиняемия К.М. Впоследствие, след като напуснали дома му и заживели в спокойна обстановка на друго място, детето й разказало за преживяното.

Междувременно в отдел „Закрила на детето“ постъпил сигнал относно проблемното поведение в училище на другото дете на К.Р. Служители на социалната институция осъществили срещи както с майката, така и с децата й. В хода на проведен разговор с дъщеря й се разбрало, че тя била заплашвана и изнасилена. Били предприети необходими действия за изясняване на случая и уведомена прокуратурата.

Предстои делото срещу обвиняемия К.М., който е осъждан, да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK