Концерт „Музика, любов и още нещо…” в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

На 14-и март от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” - Кюстендил, ще се проведе класически концерт „Музика, любов и още нещо…”, с участието на солисти към Държавна опера в Стара Загора - Деси Стефанова - сопрано, Иван Кабамитов - баритон, Петър Кунев - бас и Светлана Денева - на рояла.

Концертът ще ни зареди с пролетно настроение с избрани арии и дуети из опери, оперети, мюзикъли и вечните италиански канцонети.

Солистката Деси Стефанова е родена в гр. Кюстендил. На 10-годишна възраст започва да свири на виолончело. По-късно става член на Симфоничния оркестър към читалище „Братство 1869”, с който има редица участия в страната и чужбина.

През 2002 г. завършва СУ „Св. Климент Охридски”, специалност английска филология. През 2003 се дипломира в ДМА „Панчо Владигеров”, специалност класическо пеене и прави своя оперен дебют в ролята на „Царица на нощта” в операта „Вълшебната флейта” от Моцарт в постановка на Държавна опера Стара Загора.

Финалист е на международния конкурс Белведере, Виена, 2002г. и лауреат на конкурса Мими Балканска, София, 2002 г.

В периода 2004 – 2006 г. е солист към Държавна опера Стара Загора и участва в постановките: „Риголето” от Верди в ролята на Джилда, „Севилският бръснар” от Росини в ролята на Розина, „Kопринената стълба” от Росини в ролята на Джулия, „Бохеми” от Пучини в ролята на Мюзета.

През периода 2006-2012 г. живее и работи в Италия. Следват редица изяви в Италия, Австрия, Германия, Франция, САЩ и Словения.

През октомври 2010 г. Деси Стефанова е гост – изпълнител в ролята на Микаела в постановката „Кармен” от Бизе, по случай откриването на новата сцена на операта в Стара Загора. От 2012 г. отново е солист към Държавна опера Стара Загора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK