Красимир Вълчев: В учебниците по история са въведени малко повече термини за комунизма

Снимка: novini.bg

Правото за уседналост важи за всички. Няма привилегии за ромския етнос. Има грешен прочит на разпоредбата. Ще намерим баланс. Грешка на министерството е, че не подложихме на обществено обсъждане тази разпоредба още миналата година. Това заяви в сутрешния блок на БТВ министърът на образованието Красимир Вълчев, по повод последните твърдения, че ромските деца ще бъдат привилегировани при прием в училище. "Професионалните гимназии предлагат много добро обучение по чужд език и математика.

Пазарът на труда непрекъснато ни изпраща сигнали, че хората с професионално образование ще получават едни от най-високите заплати в следващите години. Убеден съм, че децата, обучаващи се професионално, могат да после да запишат висше образование без никакви проблеми", категоричен беше Вълчев. "Камерите ще замаскират проблемите", заяви още Вълчев по повод идеята във всички детски градини да се поставят видеокамери за наблюдение. "Камерите ще демотивират учителите. В детската градина в Бургас е проявен непрофесионализъм от страна на ръководството.

Искам да кажа на всички учители, че всичко се вижда. Детските градини и училищата трябва да намерят начини за вътрешна саморегулация. Имаме правила за наказания. Това да те освободят от работа е петно за цял живот", разкри образователният министър. "В учебниците за комунизма ще пише това, което е пишело досега. Въведени са малко повече термини.

Нормално е да има черна терминология и то главно за ранния социализъм - от 1944 година до 1956 година. Този период е отречен и на априлския пленум на БКП. Няма да има промяна в учебната програма заради Истанбулската конвенция. Имаме ясно заложени програми, в които се зачита равнопоставеността на половете", завърши министърът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK