Минаха само 14 дни от 2020, а се вече се изклахме и взривихме

Снимка: Infomreja.bg

Живот като на кино

Здравей, Добро, помниш ли ни?

Пишем ти ние – хората от България, които са всичко друго, но не и човеци.

Равнометки се правят в края на нещото – годината, месеца, деня, учебния час. А днес – равносметката е никъде – по средата на месеца, в началото на седмицата, сутринта. Но искам да направя смирено обобщение за наказания български народ. Определението ми не е вярно вече. Бяхме наказани, когато преди Коледа загинаха войниците ни в Ирак, когато преди Коледа деца се стъпкаха в дискотека „Индиго“, когато автобусът отплава в река Лим. От тогава, незнайно защо, всяка година предпразнично всичко ни се стоварваше.

Днес вече сме мазохисти, самонакаващи се. Кръвта създава възбуда и адреналин, както при гладиаторска битка в Древен Рим. Идва ми това сравнение в главата заради клането, как взимаш нож и до дърпаш като кредитна карта по гърлото на някого все едно е постерминал. Печелиш удоволствие и 200 ле. за дрехи и таблет!

Сега Гличе официално ще се изучава в учебниците по история с националните си герои Ценко Чоков и убиецът, от когото дядо му се отрече. След 12 години ще се видим с него по софийските улици, вероятно той ще е общак, а ние обществото, което го приема с белезите му.

Ние си свикнахме, в Русе, в Сотиря – блудстват и убиват, а после криминалистите имат идеалната фраза: „профилът на лицето е идентично с…“.

Във фаталния 13-и ден от 366 господин Никой взриви апартамент, горе-долу блок, и сега чакаме да разберем дали този с ограничителната заповед заради домашно насилие е същият Никой или е Някой друг.

Бил на 66 години – „старо поколение“. Глупости! Няма възраст, всичко е унисекс и униейдж. На 25 линейкаджия дава пари на клошар, за да го повози в държавния автомобил и да го снима. На 35 баща дава на детето си пиратка, 3-годишното прекара празниците в „Пирогов“, друг пък снима рожбата си с бира. Важно е, че прокуратурата се самосезира.

Сега има нов супергерой с магични и мистични сили, който казва „Не“ на боклука, „Не“ на сушата и „Да“ на пиара!

Живот като на кино – работиш, спиш, избухваш, умираш, прераждаш се и пак си в България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK