Мименов се отказа от надпреварата, предложили му неизбираемо място

Ахмед Башев и Арбен Мименов, снимка: infomreja.bg, архив

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов се е отказал от номинациите за кандидат-депутат и е предпочел да изкара докрай кметския си мандат, научи ИНФОМРЕЖА. Неговото име не е било предложено на нито едно от проведените общински събрания на ДПС в община Сатовча.

Вместо Мименов с най-много гласове структурите на Движението за права и свободи са номинирали за кандидат-депутат бившия заместник-областен управител на Благоевград Сюлейман Арунов.

Всички местни организации в общината са предложили за водач на пиринската листа почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Самият Доган преди време бе категоричен, че няма да се кандидатира повече за народен представител и помоли структурите в цялата страна да не издигат кандидатурата му.

В средите на ДПС в Сатовчанско се говори, че кметът Арбен Мименов се е отказал от участие в предизборната надпревара, тъй като недвусмислено му било намекнато от централата, че той ще бъде поставен на 4-та позиция, тоест на неизбираемо място.

Според членове и лидери на ДПС по същия начин стояли нещата и в община Гърмен. Кметът Ахмед Башев също бил пред отказ от кандидатдепутатската битка, въпреки че му било предложено третото място в листата. По всяка вероятност Башев ще предпочете да продължи кметския си мандат, вместо да рискува с третото място, което също не било сигурно.

Така или иначе, името на Ахмед Башев е предложено за одобрение от Централния съвет на ДПС, защото е получил много гласове при номинациите. На събранията в община Гърмен е била номинирана отново и Зейнеп Ходжа от с. Долно Дряново - бивш експерт в образователното министерство по времето на тройната коалиция.

На заседание на Областния съвет на ДПС, проведено в Гоце Делчев миналата вечер, са прехвърчали искри за второто място, което според информация от най-високо ниво, щяло да бъде дадено на кандидат-депутати от района на Белица и Якоруда.

Днес областният лидер на ДПС Ведат Хюсеин е внесъл в партийната централа документацията с номинациите в целия регион, както и вариант за подредба на листата.

Според регламента ДПС не поставя ограничения за участие в листите на кметове и общински съветници. Затова сред номинираните са кметът на Гърмен Ахмед Башев, на Брезница - Иса Хаждиали, и на община Якоруда - Нуредин Кафелов, коментира областният лидер Ведат Хюсеин, който за пореден път обяви, че няма да бъде сред кандидатите за народни представители в листата на ДПС в Пиринско.

Той бе категоричен, че ако бившият лидер и настоящ почетен председател на ДПС Ахмед Доган си направи отвод, водач на листата ще бъде досегашният депутат Алиосман Имамов.

 

КОМЕНТАРИ

baar17:47 - 01.04.2013
За Сюлейман Арунов . Това наистина е човек от народа и помага на всички без значение християни мохамедани,ако в ДПС има още 2 като гн.АРУНОВ тази партия щеше наистина да заработи както трябва ,дано да го изберат за Благоевградски регион и да е напред в листите,а не 3 ,4,5,защото хората ще гласуват за него а не за първите в листите,да не му се използва името да се вкара друг които си е платил ,и да му омърсят името на човека.
до бедния бандит мимен-масалцето17:10 - 30.03.2013
защо си беден, защото не декларираш милионите от незаконния бизнес на подземни богатства на който дърпаш конците чрез боклука агент ленко, главния прокурор заедно с министър председателя вече ти дишат яко във врата, ето затова не си на избираемо място, защото ти имаш избрано такова сигурно в бобов-дол.
ивана15:12 - 27.03.2013
жал ми е за манол от гърменска община нека да изпита и той пренебрежението
Циньо14:02 - 27.03.2013
Dx Абе самочувствени синковци,кои сте Вие,че да определяте номинациите на разните му там Аруновци некадърници и тям подобни кандидати с агентурна история.Звучи дискриминационно пренебрежението към Бабечани.Нима са изчерпани.За наз не е ли достатъчна достойната кандатура на лицето Алиосман Имамов

FACEBOOK