Тютюнопроизводители и животновъди пак на протест

Източник: БГНЕС

Заместник-председателят на Конфедерацията на тютюнопроизводителите Живко Желев предупреждава, че в петък ще блокират пътя на стария или новия министър към Министерство на земеделието, но няма да блокират пътя към Гърция, съобщават от БНР.

Сектор "Земеделие" не е само за тютюнопроизводство и проблемите са от доста време, коментира Желев. Браншовите организации са се организирали в един общ съюз за съвместно решаване на възникнали проблеми, без значение кое правителство е на власт, кой е министър-председател и кой ще е министър на земеделието.

Председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов заявява, че животновъдите ще се присъединят към протеста.

Ако до петък не им бъдат изплатени дължимите средства и не бъде отменена заповедта, която блокира мерките по "Агроекология" и "Биологично земеделие", ще са пред Министерство на земеделието заедно с тютюнопроизводителите.

Той коментира, че техните протести са точно и ясно обосновани по два проблема, две точки, които са внесени още на 8 март, както и че не само те имат проблеми, а и други техни колеги.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK