Обвиниха бездомник за подпалването на Тютюневия град в Пловдив

Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на бездомник за подпалването на Тютюневите складове, съобщи bTV. Полицията задържа 44-годишния Любомир Данчев от Пловдив, който няма постоянен адрес, криминално проявен е и е осъждан многократно. 

Тепърва ще се изяснява имал ли е помагачи и действал ли е по поръчка. Според прокуратурата на 20 август той е запалил сграда на ул. „Екзарх Йосиф“ №13 в Пловдив, собственост „Р.И.П.А.“ ООД.

Пожарът се е разпрострял и върху други сгради, находящи се на ул. „Иван Вазов“, собственост на същото дружество, на ул. „Капитан Андреев“, чийто собственик се установява, и на ул. „Г. М. Димитров“, собственост на „Галакси Инвестмънт Груп“ ООД.

Пожарът е представлявал опасност за живущите наоколо, а запаленото имущество има историческа и художествена стойност, пише още в обвинението. Прокуратурата твърди, че разполага с доказателство за вината на Данчев – снимков и видеоматериал. разпитани са и свидетели. 

Предстои извършване на допълнителни огледи, които ще бъдат направени след разрешение на пожарната, вероятно това ще стане във вторник или сряда, уточниха от обвинението. 

Тази вечер в Пловдив бе организиран протест за опожарените складове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK