Четири тютюневи склада горят в Пловдив

Снимка: Булфото

Четири бивши тютюневи склада горят под тепетата. На улица "Иван Вазов" са събрани всички огнеборци, включително излезлите в отпуска. Огънят е тръгнал от покривните конструкции на складовете, научи Dnеs.bg. 

По първоначални данни се е запалил жълтият склад на кръстовището на ул. "Иван Вазов" и ул. "Екзарх Йосиф". От там огънят е засегнал и съседните сгради. Все още има опасност пламъците да обгърнат и фитнесклуб, но огнеборците правят всичко възможно да го предотвратят. 

Красивият тютюнев склад "Кудоглу" е обладан от огъня. Въпреки че започват от таванния гредоред, в момента горят огромни пламъци на първия етаж в "Кудоглу". Падат подпорни греди, районът е изключително опасен - целият е задимен, няма видимост. 

"500 кв. метра горят! До утре няма да се оправи. Вътре не може да се работи, сградите са прекалено нестабилни! Всички, които сме на дежурство, включително почиващите, са на крак!", предаде Румен Димчев, зам.-директор на Пожарната служба в Пловдив. 

Той допълни, че таваните са най-уязвими заради сухия гредоред. Огнеборците увеличиха периметъра за сигурност и отцепиха 4 улици в района на Тютюневия град. Не се допускат пешеходци и коли.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK