Изненадващо „Булгартабак” напълни сметките на производители за изкупени тютюни от реколта 2015, гръцката „Михайлидис” също започна плащане

Снимка: Infomreja.bg, архив

Днес, докато тютюнопроизводителите очакваха да получат по сметките си парите от изкупения им тютюн от реколта 2015 година от гръцката „Михайлидис”, изненадващо по сметките им дойдоха преводи от „Булгартабак”.

Така днешният ден за тютюнопроизводителите от гоцеделчевско се превърна в един от щастливите. „Булгартабак“ изпълни обещанието си, както и след оказаният им натиск от МЗХ, кмета на община Сатовча Арбен Мименов - в качеството му на председател на Асоциацията на тютюнопроизводителите и кметовете по места, започнаха и първите дългоочаквани плащания на труда им и от гръцкото тютюнево дружество „Михайлидис”.

Според изпратеният на кмета на Сатовча Арбен Мименов график, „Михайлидис” АД  днес се издължи на тютюнопроизводителите от сатовчанските села Вълкосел и Годешево, хаджидимовското село Абланица и село Осеново.

Тютюнопроизводителите от другите населени места се надяват в понеделник „Михайлидис” АД да продължи плащанията до пълното издължаване по предварителните графици.

 

КОМЕНТАРИ

Ssssss07:45 - 23.07.2016
*******************
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK