Два големи събора събират утре на Попови ливади и Ваклиново хиляди от Гоцеделчевско, страната и чужбина

Съборът във Ваклиново, снимка: Infomreja.bg

Два големи събора в прохладното село Попови ливади край Гоце Делчев и просторните ливади на сатовчанското село Ваклиново утре събират хиляди хора от целия Гоцеделчевски регион, страната и чужбина. 

Най-новото гоцеделчевско село Попови ливади утре ще бъде домакин на Втория регионален ловен събор на ловци и риболовци от дружествата в Гоце Делчев, Петрич, Сандански и Разлог. 

По програма гилдията на ловнорибарските дружества ще се поклони и ще поднесе венци и цветя на лобното място на Яне Сандански и паметника на Гоце Делчев. Неврокопският митрополит ще освети знамената на четирите дружества, след което ловните дружинки ще разположат скари и маси под дебелите сенки и ще се наслаждават цял ден на прохладата, музикалната програма и сладките приказки, които ще гарнират с наздравици. 

От утре стартира и двудневният събор „Ваклиново” 2016, който е посветен на тютюнопроизводителите и се провежда под патронажа на кмета на община Сатовча Арбен Мименов. 

Тази година се очаква посещаемостта на събора във Ваклиново, който традиционно се радва на голям интерес, да е още по-голяма и от миналата година, тъй като съвпадна с мюсюлманския празник Рамазан Байрам. Заради свещения празник от чужбина се прибраха стотици гастарбайтери.

Миналата година над 30 000 съборяни посетиха двудневния събор във Ваклиново. Полеви ресторанти, сергии, различни забави, люлки и стрелбища ще бъдат отново атракцията на уникалния събор на тютюнопроизводителите от община Сатовча. 

Почти всички фолклорни групи от читалищата в община Сатовча ще се редят на сцената и през двата дни на събора, като няма да липсват и концерти на професионални фолк изпълнители, обещават организаторите. 

 

Ловният събор на Попови ливади, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK