Създаване на МИГ в Сатовча и разяснителна кампания по ПРСР организира кметът Арбен Мименов

Арбен Мименов, снимка: Infomreja.bg

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов свиква утре широкоспектърна среща с представители на местната власт, стопанския сектор, регистрирани земеделски производители и тютюнопроизводели, еднолични търговци, представители на сдружения с нестопанска цел, фондации, училищни настоятелства и  други на подготвителна среща за създаване на партньорство за прилагане на местно развитие, водено от общността.

Мащабната среща е насрочена за утре от 10 часа в залата на Общински съвет-Сатовча. Идеята на кмета Мименов е чрез представяне на подробна информация по европейската програма ”Развитие на селските райони 204-2020" и в частност прилагането подхода „Лидер” да съдейства различните сектори и отрасли в община Сатовча да се обединят в Местна инициативна група за разработване, кандидатстване и реализиране на проекти за финансиране по подмярка 19.1,  а именно „Помощ за подготвителни дейности за създаване на МИГ за местно развитие.

От община Сатовча очакват всички заинтересовани страни да се включат в интересните и полезни обсъждания по създаването на партньорство и набелязването на основните стъпки за създаване на Местна инициативна група и Стратегия за местно развитие.

”От изключителна важност е да се излъчат представители, които официално да представляват интересите на заинтересованите страни в партньорството за изготвяне и кандидатстване с проекти пред Министерството на земеделието и храните по ПРСР „Лидер” и създаване на МИГ за местно развитие”, заяви Арбен Мименов.

 

КОМЕНТАРИ

srtyhrjystyj15:54 - 21.11.2015
Тези МИГ-ове са като "Облякъл се Илия ,пак с тия---"Така се заблуждава простолюдието,да покаже Арбен ,че има прозрачност.Всичко е договорено ,не се заблуждаваите.На Анани сина,Тони Бекташева.......там случаен човек не може да има.
koshan13:35 - 18.11.2015
Знаеш къде сме заповядай.
ABC10:38 - 18.11.2015
имам няколко идеи как да се свържа с вас
Selqnin18:16 - 17.11.2015
Какво лаете не мога да разбера. На изборите къде бяхте? Ама и пламенчо не ви устройва нали? Утре ако дойде нов и кадърен човек пак няма да ви устройва. Все по-зле ще става докато принципа е "Аз ако не съм друг не става". Има млади и кадърни хора ама вие гинпрогонихте от общината. Кадърните не цените.

FACEBOOK